Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Kur’an’da Ölçü ve Ahenk

Kategori: İslam Yazar: Abdurrezzak Nevfel Yayınevi: Inkılab Yayınları

Kur’an’da Ölçü ve Ahenk

  • çevirmen: Muzaffer Kalaycıoğlu
  • Yayın Tarihi: 08.02.2018
  • ISBN: 9786059555210
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 232
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 21 cm
Tanıtım Bülteni
İslâm bilginleri, daha çok Kur’ân’ın; söz veya üslûbu, kelâm terkibi veya yenilik getirmesi yönleriyle ebedî bir mucize olduğu görüşündedirler.Kur’ân mucizeleriyle ilgili söylenen bir başka husus da, gerek geçmiş peygamberler ve geçmiş hâdiselerle ilgili olsun ve gerekse gelecekten bahseden haberlerle ilgili olsun; onun gaybî haberleri kapsamasıdır.Kur’ân’ın bazı lafızlarının tekrarı veya zıt anlamdaki kelimeler arasındaki sayı uyumunu ele alan Abdurrezzak Nevfel’in, Kur’ân-ı Kerim’in Allah tarafından geldiğini isbat konusunda izlediği yol ve tarz her ne kadar yeni ise de hiçbir zaman Selef-i Salihînin tarzına aykırı değildir. Bu değerli araştırmacı Kur’ân-ı Kerim’den öyle sırlar ortaya koymaktadır ki, bunlar şu âna kadar farkedilmemiştir ve bunu tekzib edecek bir söz de söylenmemiştir. Üstad Nevfel, Yüce Allah’ın tevfik ve inayetiyle Kur’ân-ı Kerim’de birçok kelimenin eşit sayıda, defalarca tekrarlandığını ortaya çıkarmıştır. Kur’ân-ı Kerim’de eğer dünya kelimesi 115 kere tekrar edilmişse, aynı şekilde ahiret kelimesi de 115 kere tekrar edilmiştir. Bu benzerlik ve eşitlik Kur’ân kelimelerinin birçoğunda görülmektedir: Hayat ve Ölüm, Şeytan ve Melekler, Cehennem ve Azap, İnsan ve Elçi, Kâfirler ve Ateş, Müslümanlar ve Cihad, vb…Yine Kur’ân-ı Kerim’de, gün (yevm) kelimesinin 365 defa, günler (eyyam) ve iki gün (yevmeyn) gibi çoğul türevlerinin bir ayın günleri kadar yani 30 defa, ay (şehr) kelimesinin de 12 defa tekrarlandığını biliyor muyuz?
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Kur’an’da Ölçü ve Ahenk PDF 9.63 MB İndir
Kur’an’da Ölçü ve Ahenk EPUB 10.76 MB İndir
Kur’an’da Ölçü ve Ahenk MOBI 8.50 MB İndir
Kur’an’da Ölçü ve Ahenk ODF 9.06 MB İndir
Kur’an’da Ölçü ve Ahenk DJVU 11.33 MB İndir
Kur’an’da Ölçü ve Ahenk RAR 7.36 MB İndir
Kur’an’da Ölçü ve Ahenk ZIP 6.80 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Kur’an’da Ölçü ve Ahenk PDF 9.63 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Kuranda ki sayi mucizesine ait bir calisma fakat ayetlerin arapcasinin olmayisi bir eksiklik gibi gordum ben. kopuk oluyor meal ve latin harflerle okuyusunun yazilmasi


Kitabın içeriği güzel fakat baskısı çok eski tekrar elden geçirilip görsel hale getirilmeli. Dünya-Ahiret; Şeytan-Melek; Hayat-Ölüm gibi Kur’ân kelimeleri arasındaki tenasüp incelenmiş. Tenasübe sayısal açıdan bakmış fakat dil bilim açısından bakmamış. Bilgiler çok yüzeysel kalmış. Örnekler az verilmiş


Kur’an’da kelime tekrarlarındaki ahenk üzerine bir kitap. Bu konuda Türkiye’de referans verilen örnekler zannediyorum bu kitaptan alınmış; önsözünde bunun 40 yıl kadar önce yazarın farkedip başladığı orjinal bir çalışma olduğu yazıyor. Kitaptan bir kaç örnek vereyim: Kur’an’da dünya ve ahiret kelimeleri eşit miktarda 115 kez geçiyor. Gün kelimesi 365, ay kelimesi 12 kez geçiyor. Ceza kelimesi türevleriyle birlikte 117 kez geçerken, mağfiret kelimesi türevleriyle birlikte bunun tam iki katı yani 234 kez geçiyor. Kalu(dediler) kelimesiyle kul(de) kelimesi de Kur’an’da eşit sayıda 332 kez geçmekte. Güzel bir çalışma olmuş..


Caner Taslaman ın önerisiyle sepetime ekledim. Harika olduğuna hiç kuşkum yok


Bu kitap Kuran’daki ölçü ve ahenge yeni bir yaklaşımla bakıyor. Yazar incelemeleri sırasında bazı kelimelerin orantılı olarak kullanıldığını fark ediyor ve buna dair uzun araştırmalar yapıyor. Bu araştırmalarının sonucunu da bu kitapta ortaya koyuyor Bu yöntemi ilk olarak ortaya çıkaran bu kitabın sahibidir. Bu açıdan önemli bir eserdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*