Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Müsned  Müsned-i Mübarek

Kategori: İslam Yazar: Abdullah B. Mübarek Yayınevi: Hüner Yayınevi

Müsned Müsned-i Mübarek

Tanıtım Bülteni
Müsned; hadislerin, konularına bakılmaksızın , bazen tek, bazen birden çok sahabi ravisine göre ard arda sıralandığı, bu yüzden belli bir konu bütünlüğü taşımadığı halde bir araya getirilmiş, tertip edenin ismiyle tanınan kaynak hadis eserleridir.Müsnedlerde, konu bütünlüğü veya hadisin sahih, hasen ya da zayıf oluşu dikkate alınmaz. Bunun yanında bir hadis aliminin, şeyhlerinden rivayet ettiği isnadı kesiksiz bir şekilde sunmuş olduğu kitaplara da müsned denir.Abdullah bin Mübarek’in Müsned adlı eseri sahabi ravilerine göre değil, konulara göre hazırlanmıştır.Evinde oturup hadisle meşgul olmayı çok seven İbnü’l-Mübarek’e, ‘’Bu yalnızlıktan rahatsızlık duymuyor musun?’’ diye sorulduğunda, ‘’Hz. Peygamber ve ashabıyla birlikte iken nasıl yalnızlık duyarım!’’ karşılığını vermiştir. Dört bin kişiden hadis dinleyen ve bunların sadece bin tanesinden rivayette bulunan İbnü’l-Mübarek, ehil olmayanlardan hadis almadığı gibi böylelerine hadis de rivayet etmezdi; fakat beğenip takdir ettiği kimselere, cihada gittiği yerlerde bile hadis öğretirdi.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Müsned Müsned-i Mübarek PDF 6.23 MB İndir
Müsned Müsned-i Mübarek EPUB 6.96 MB İndir
Müsned Müsned-i Mübarek MOBI 5.49 MB İndir
Müsned Müsned-i Mübarek ODF 5.86 MB İndir
Müsned Müsned-i Mübarek DJVU 7.32 MB İndir
Müsned Müsned-i Mübarek RAR 4.76 MB İndir
Müsned Müsned-i Mübarek ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Müsned Müsned-i Mübarek PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


Hocaların hocası İbnü’l-mübarek’in rivayet ettiği hadisleri muhtevî, yol gösterici bir eser…


Abdullah bin mübarek’in bu eseri alınıp çok dikkatli bir şekilde, üzerinde iyice düşünerek okunmalı. Eminim sizde çok faydalı bulacaksınız.


Abdullah bin Mübârek h. 118/ m. 736 yılında doğmuştur. İslamın erken dönem alimlerindendir. Abdulah bir mübarek’i diğer alimlerden ayıran özellik ise hem ticaret yapıp zekat, sadaka vermiştir. hem de bir çok cihada katılarak kahramanca cenk etmiştir -ki cengaverliği de alimliği kadar ileri derecededir-
bir hadis kitabı olduğu için kitap hakkında bir şey söylemeye pek gerek yok, mutlaka okunmalı diyorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*