Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Ulus’tan Ümmet’e

Kategori: İslam Yazar: Macid Arsan El-Kilani Yayınevi: Pınar Yayınları

Ulus’tan Ümmet’e

  • çevirmen: Murat Serdaroğlu
  • ISBN:
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 192
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Kökleri cahiliyye dönemine kadar uzanan ulus-kabile asabiyeti, Fransız ihtilali'nden sonra 'ulus-devlet' biçiminde yeniden hortlamış, çokuluslu imparatorluklarla birlikte 'İslam ümmeti'nin de parçalanıp yok olmasına ortam hazırlamıştır. 19.yüzyıla kadar 'hastalıklı' yapısına rağmen 'ümmet' olma niteliğini koruyabilen müslüman toplumlar, Batı kaynaklı milliyetçilik kasırgalarının anaforunda 'ümmet bilinci'ni tamamen kaybetmişlerdir. İslam toplumlarının 'ümmet' olma vasfını çoktan yitirdiği ve 'ulus-devlet' hatta 'kabile-devlet' biçiminde küçücük ünitelere ayrıldığı bir dönemde, kuşku yok ki, 'müslüman ümmet'in yeniden nişa ve ihyası, kaçınılmaz bir görev olarak önümüzde durmaktadır.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Ulus’tan Ümmet’e PDF 7.97 MB İndir
Ulus’tan Ümmet’e EPUB 8.91 MB İndir
Ulus’tan Ümmet’e MOBI 7.03 MB İndir
Ulus’tan Ümmet’e ODF 7.50 MB İndir
Ulus’tan Ümmet’e DJVU 9.38 MB İndir
Ulus’tan Ümmet’e RAR 6.09 MB İndir
Ulus’tan Ümmet’e ZIP 5.63 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Ulus’tan Ümmet’e PDF 7.97 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Günümüzde unutulmuş bir kavram olan Ümmet olgusunun ne demek olduğunu bizlere adeta yaşatan mükemmel bir kaynak kitap. Tavsiye ediyorum.


islam dünyası 20,yy’ın ilk yarısından itibaren ulus devletlerle tanışmaya başladı.kavmiyetçiliği reddeden bir dini mirastan gelen geniş kitleler için bu yaşananlar tam bir travma oldu.artık her müslüman kavim kendi ulusundan gelenlerle modern bir kabile gibi aynı coğrafyayı paylacaklardı,insanlar kendileri dini kimlikleri yerine ulusal kimlikleriyle tanımlamaya başladılar.üstünlüğü ve mutluluğu takvada değil kendi milletlerinin kültürlerinde aramaya başladılar.bu anlayış zaten yeterince bölünmüş bir ümmeti daha fazla parçaya ayırdı.ve müslümanları kendi dininin toplum yapısından,kültüründen,medeniyetinden,sanatından,felsefesinden,yönetim anlayışından gittikçe uzaklaştırdı.işte tüm bu yaşananlar, aslında çok basit görünen,birileri için hala övünç kaynağı olan,ümmetten ulusa geçişin islam dünyasına verdiği zararlardır.ve yazarda bu yanlış düşünceyi ilk islam toplumuna dönerek güzel bir biçimde eleştirmektedir.


Oldukça açık bir dille yazılmış ve kusursuz çevrilmiş bir eser. Müslüman dünyasının günümüzdeki sorunlarına çözüm arayışlarıni inceleyenler için güzel bir kaynak olur. Temel olarak müslümanların barınma eğitim ve savunma/yayılma ihtiyaç ve yükümlülükleri üzerine durulmuş. Seyyid Kutub’un “Yoldaki İşaretler”i gibi kilometre taşı olabilecek kitaplardan biri fikrimce.


fiyatından dolayı aldım ama dili çok ağır olduğu için yarıda bırakmak zorunda kaldım.


Biraz ağır bir üslüpla yazılmış,tavsiye edilebilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*