Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Bir Kadın Sufi: Rabia

Kategori: İslam Yazar: Margaret Smith Yayınevi: Insan Yayınları

Bir Kadın Sufi: Rabia

  • çevirmen: Özlem Eraydın
  • Yayın Tarihi: 20.01.2017
  • ISBN: 9789755747057
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 230
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 21 cm
Tanıtım Bülteni
Margaret Smith 1884 yılında Southport’ta doğdu. Cambridge Firton College’den mezun oldu. Londra Üniversitesi’nden edebiyat doktoru ünvanını aldı. 23 Şubat 1970 yılında vefat etti. Beyrut, Şam ve Kahire’de öğretmenlik yaptı. Tasavvufun ilk dönemine ve kökenine ilişkin araştırmalarıyla haklı bir ün kazandı. Bu biyografinin konusu, mistisizm ile genel olarak ilgilenenlerin bir süredir, tasavvuf uzmanlarının ise uzun yıllardan beri gerçek bir Allah dostu, ilk tasavvuf ehli arasında eşsiz bir şahsiyet olarak tanıdıkları Basralı Râbia’dır. Yaşamı ve öğretilerini anlatan bu kitabın kaynağını bir iki kısa biyografik yazı ve Arap-Fars yazarların tasavvuf hakkındaki dağınık ifadeleri oluşturmuştur. Kitap, bu Müslüman kadın velinin, bugün elde bulunan kaynakların elverdiği ölçüde ideal olmayı amaçlayan bir biyografisidir.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Bir Kadın Sufi: Rabia PDF 9.55 MB İndir
Bir Kadın Sufi: Rabia EPUB 10.67 MB İndir
Bir Kadın Sufi: Rabia MOBI 8.42 MB İndir
Bir Kadın Sufi: Rabia ODF 8.98 MB İndir
Bir Kadın Sufi: Rabia DJVU 11.23 MB İndir
Bir Kadın Sufi: Rabia RAR 7.30 MB İndir
Bir Kadın Sufi: Rabia ZIP 6.74 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Bir Kadın Sufi: Rabia PDF 9.55 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


rabiatül adeviyye .. Allaha tevekkülü teslimiyeti insanlara tamah etmeyişi.. çok güzel ve bilgi dolu bir kitap .. herkesin okumasını tavsiye ederim.


yazar yazmaya başladığı her sayfa da anlatilanlarin kisi ve zaman bakimindan olabilirligi uymasa da diyerek baslamis.Sanirsin ki bilerek Hz Rabia hakkinda anlatılan hikayeler tamamen hayal ürünü.Kasitli olarak bile yazilmis bir kitap olabilir.Ben tavsiye etmiyorum.


Hz.Rabia ile ilgili bu kadar detaylı bir kitap yoktur sanırım, üstelik akademik tarzda kaynak ve dipnotları ile size delil sunarken, tasavvuf alanında başa kitaplarıda işaret ediyor, bu bakımdan da tasavvuf ile yeni ilgilenmeye başlayanlara tavsiye ederim


Hz.Rabia hakkında çok kapsamlı bir eser. çok önemli ve gayet başarılı bir eser.


Neredeyse bütün tasavvuf kaynakları taranmış. Margaret Smith gerçekten samimi bir eser bırakmış ama hristiyanlık ve onun öğretileri ile karşılaştırmalar da yapmış. Ölmeden önce ölebilen, dünyada iken dünyaya aldanmayıp Allah için yaşamayı başarabilmiş bir veli ve Allah dostu Rabiatül Adeviyye ancak bu kadar anlatılabilir, yazar belkide araştırırken yaşamıştır kim bilir..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*