Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Kürt Uygarlığında Alevilik

Kategori: İslam Yazar: Cemşid Bender Yayınevi: Kaynak Yayınları

Kürt Uygarlığında Alevilik

  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 416
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Kürt halkı silah zoruyla kendi dini olan Zerdüştlükten alıkonunca, cami karşısında dergah ve tekkeleri yarattı. Zenginlik düşüncesine karşıda 'Bir'sellik-Tasavvuf-yolundan giderek; 'Bir lokma, bir hırka' düşüncesiyle dervişlik kurumunu ortaya koydu. Başta tasavvuf olmak üzere mezhep ve tarikatların ortaya çıkması ganimetçilik ve kölelik kurumlarına karşı bir tepki sonucu mümkün olmuştur. Kürtler eski geleneklerinin verilerinden yola çıkarak kölelik, yağma ve talan kurumu olan Hilafet'e karşı dergah ve tekkelerde örgütlenerek Araplara karşı koymuşlardır. Kürt Aleviliği cami kurumundaki hoca, müezzin, kayyum gibi din adamlarının karşısında, tekke ve dergahlarda Erenler, Pirler, Dedeler, Babalar, Zakirler, Ozanlar gibi coşkun ve cezbe erlerini yarattı. Camilerde okunan yerine dergah ve tekkelerde deyişlere, nefeslere, düvazi imamlara, mersiyelere, naatlara, zülfikarnamelere, miraçnamelere yer verildi. Bilindiği gibi bunların hiçbiri Müslüman'lıkta yoktu.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Kürt Uygarlığında Alevilik PDF 17.27 MB İndir
Kürt Uygarlığında Alevilik EPUB 19.30 MB İndir
Kürt Uygarlığında Alevilik MOBI 15.23 MB İndir
Kürt Uygarlığında Alevilik ODF 16.25 MB İndir
Kürt Uygarlığında Alevilik DJVU 20.31 MB İndir
Kürt Uygarlığında Alevilik RAR 13.20 MB İndir
Kürt Uygarlığında Alevilik ZIP 12.19 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Kürt Uygarlığında Alevilik PDF 17.27 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


aldığıma en çok sevindiğim kitaplardan biri kitap yazarın güçlü kalemi ve ilgileri için güzel bir konu teşkil ettiğinden sürükleyip götürüyor insanı


kitap tamamen yanlışlarla ve yalanlarla dolu. Aleviligin zaten zerdüştlükle ve kürtlükle uzaktan yada yakından bir ilişkisi yoktur.kaldıkı kürtler tarih boyunca aleviliğe hep karşı çıktılar.sayın bender sadece kendi siyasi ideolojik düşüncesini okuyucuya uyduruk bilgilerle empoze etmeye çalışıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*