Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Kimyayı Saadet

Kategori: İslam Yazar: İmam Gazali Yayınevi: çelik Yayınevi

Kimyayı Saadet

  • Yayın Tarihi: 11.03.2021
  • ISBN: 9789758596478
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 832
  • Cilt Tipi: Ciltli
  • Kağıt Cinsi: 2. Hm. Kağıt
  • Boyut: 16.5 x 24.5 cm
Tanıtım Bülteni
Bakır ve pirinci kırmızı altın yapan maddî kimya zor ele geçtiği gibi, insanlık cevherlerini hayvanî bulanıklardan arıtıp melekler safiyetine eriştiren, onu altın gibi paslanmaz ve devamlı yapan mücahede kimyası da zor elde edilir. Bu kitaptan maksat, hakikat ilâcının ecza ve bileşimini okuyucularına kolaylıkla açıklamaktır. Bu sebeble bu kitaba "Kimya-yı Saadet" adını verdik. Bağışlayan Allah'tan niyaz ederim ki, onu adına uygun ve kimya gibi hizmete lâyık eylesin. Bilhâssa bu kimya diğer kimyalardan üstündür. Hattâ kimya adı buna hakikat, diğerlerine mecazdır. Çünkü diğer kimyaların değer ve itabarı, bakır ve pirinci paslanmaktan koruyup onlara geçici bir miktar safiyet vermektir. Bu kimya ise, bizzat büyük nimetlerin ve ebedî hayatın sebebidir. Zira hayvanî sıfatları insanî sıfatlara, nefsanî halleri rûhbaniyete tebdil eden bu kimyadır ve yine ebedî mutluluğun rabıtası, sonsuz saadetin vasıtası bu kimyadır.(Giriş'ten)
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Kimyayı Saadet PDF 34.53 MB İndir
Kimyayı Saadet EPUB 38.59 MB İndir
Kimyayı Saadet MOBI 30.47 MB İndir
Kimyayı Saadet ODF 32.50 MB İndir
Kimyayı Saadet DJVU 40.63 MB İndir
Kimyayı Saadet RAR 26.41 MB İndir
Kimyayı Saadet ZIP 24.38 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Kimyayı Saadet PDF 34.53 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Bu kitaba 5 yıldız az. Okudukça okuyası geliyor insanın.


Gazali’nin İhya’dan sonra en önemli eseri. Mutlaka okuyun.


Fiyat, kalite bakımından sanıyorum piyasanın en iyisi. Ayrıca içeriği zaten bilen, araştıran ya da bir şekilde duyan nice insan için malum. Her evin olmazsa olmazı.


mutluluğun sırrı, kalbin cilası,hastalığın şifası…eskiden çocukken okumuş iken aklıma tekrar geldi, yani demem o ki; kitap derin manası itibariyle etkilemiş ki yıllar sonra tekrar almama sevketti..sadece biraz ağır, tekrar okunmasında fayda var.okumayan çok şey kaçırır.


her kimki tasavvuf yolunda gerçekten ilerlemek,Allah yolunda mesafe kat etmek istiyor da kendisine bir rehber bulamıyorsa;aslında bu kitap onlara büyük bir oranda yardımcı olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*