Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
İslam’da Kadın Tesettür İzdivaç (Ciltsiz)

Kategori: İslam Yazar: Hüseyin S. Erdoğan Yayınevi: çelik Yayınevi

İslam’da Kadın Tesettür İzdivaç (Ciltsiz)

  • Yayın Tarihi: 01.01.1990
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 444
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 2. Hm. Kağıt
  • Boyut: 12.5 x 19 cm
Tanıtım Bülteni
Bu eser İslam'ın kadına verdiği kıymeti, nikâhı, tesettürün yâni örtünmenin faydalarını , kız istemenin usulünü , düğün yapmanın âdabını , evlenecek kız ve erkekte aranacak vasıfları, kadın ve erkeğin birbirleri üzerindeki hak ve vazifelerini , kısaca ailede mutluluğun yollarını ve her müslümana öğrenmesi farz olan dini bilgileri anlatmaktadır."Kadın beş vakit namazını kılar, yılda bir ay orucunu tutar, ırzını muhafaza eder ve kocasına itaat ederse cennet kapılarının dilediğinden girsin". Hadis-i Şerif" Evi için en faydalı Kadın geçimi en kolay ve masrafı en az olanıdır" Hz. Aişe ( R.A.)
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol İslam’da Kadın Tesettür İzdivaç (Ciltsiz) Satın Al
Kitapyurdu İslam’da Kadın Tesettür İzdivaç (Ciltsiz) Satın Al
D&R İslam’da Kadın Tesettür İzdivaç (Ciltsiz) Satın Al
Idefix İslam’da Kadın Tesettür İzdivaç (Ciltsiz) Satın Al
BKM Kitap İslam’da Kadın Tesettür İzdivaç (Ciltsiz) Satın Al
Hepsiburada İslam’da Kadın Tesettür İzdivaç (Ciltsiz) Satın Al
Nadir Kitap İslam’da Kadın Tesettür İzdivaç (Ciltsiz) Satın Al
N11 İslam’da Kadın Tesettür İzdivaç (Ciltsiz) Satın Al
Amazon Türkiye İslam’da Kadın Tesettür İzdivaç (Ciltsiz) Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
İslam’da Kadın Tesettür İzdivaç (Ciltsiz) PDF 18.43 MB İndir
İslam’da Kadın Tesettür İzdivaç (Ciltsiz) EPUB 20.60 MB İndir
İslam’da Kadın Tesettür İzdivaç (Ciltsiz) MOBI 16.26 MB İndir
İslam’da Kadın Tesettür İzdivaç (Ciltsiz) ODF 17.34 MB İndir
İslam’da Kadın Tesettür İzdivaç (Ciltsiz) DJVU 21.68 MB İndir
İslam’da Kadın Tesettür İzdivaç (Ciltsiz) RAR 14.09 MB İndir
İslam’da Kadın Tesettür İzdivaç (Ciltsiz) ZIP 13.01 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
İslam’da Kadın Tesettür İzdivaç (Ciltsiz) PDF 18.43 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


Kitap; İslam’a göre evlilik müessesi hakkında akla gelebilecek her türlü teferruatı içeren nitelikte. Evlilikte; kadın, erkek hakları, boşanma, boşanmanın şekilleri, mehir, kız isteme usulu, çeyizi, geçinme adabı…. Tesettür konusunda da dinin temel bilgilerini vermiş ve örtünmenin önemi anlatılmış. ve meşhur Y.Kadri Karaosmanoğlu’nun Çarşaf ve Peçe’ye Dair makalesini de neşretmiştir. Kitap içerik bakımında levazımat içeriyor Ancak edebi bakımdan eksik bulduğumu söylemeliyim. Ayrıca bir çok yerde lüzumsuz tekrar yapılmış. (Belki de dönemin şartlarına bakıldığında bu normal karşılanabilir.)


Kitaba gözatarken Anadolu anaları aklıma geldi. Birbilerine olan saygıları, bağlılıkları, vefaları ve Rablerine olan şükür ve senaları…Belki onlar çok şey bilmiyorlardı ama kendilerine model olarak aldıkları temiz ve düzgün mü2min ve mü2minelerin yaşamlarını hayatlarına taşıyorlar, samimi bir dindarlıkla yaşamlarını erdemli bir çizgide devam ettiriyorlardı. Duydukları ve öğrendikleri ile amel ediyorlar ve bu samimiyetlerine karşılık olarak saadetli bir hane içinde yaşama mükafatını kazanıyorlar; cennete giden kapıyı aralıyorlardı. sabır, sebat, anlayış, hoşgörü, vefa, şükür, kanaat, her ne gerekli ve güzel vasıf var ise onlarla donanımlı olan bu anaları, bu eşleri hayırla yad etmeli…Günümüzde bu sağlam bağın ihyası gerekirken, geçmişin sevdalarını yeniden yeşertme özlemleride perçinleniyor. Evlilik kurumunun sağlam temeller üzerine bina edilmesi ve bu yapının ihyası için eşler arası anlayış ve sevgi bağının ‘Allah rızası’ temeline dayanması gerek. Eşlerin birbirlerine olan saygı ve sevgilerinde hak ve sorumluluklarında hep bu ölçü muhafaza edilse, karşılaşılabilecek her türlü soruna bu yaklaşım tarzı ile müdahale edilse sanırım sorunların üstesinden gelmek hiçte zor olmayacak…Yeni neslin sağlam evlilikler gerçekleştirmesi ve izdivaçlarını mesud ve bahtiyarane sürdürmeleri için yararlı ve gerekli tespitler içeren bu eseri ve benzerlerini okuyuculara tavsiye ederim.Okuyarak ve özümseyerek hayatımıza taşıyacağımız nice güzelliklere…


temel bilgilerle donatılmış bir kitap. bir müslüman türk kadının evinde bulunması gereken bir kitap. sadece dinle ilgili değil sosyal hayatımız aile ve çevre ile olan ilişkilerimize de ışık tutacak bilgilere sahip bir kitap bütün hanımlara tavsiye ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*