Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Güç İrade ve Eylem

Kategori: İslam Yazar: Cevdet Said Yayınevi: Pınar Yayınları

Güç İrade ve Eylem

  • çevirmen: Halil İbrahim Kaçar
  • Yayın Tarihi: 30.10.2000
  • ISBN:
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 232
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 21 cm
Tanıtım Bülteni
Cevdet Said1931 yılında Suriye'nin Golan bölgesindeki Bi'ri Acem köyünde doğdu.Ezher Üniversitesi'nin orta bölümünü okudu. Ardından aynı üniversitenin Arap Dili ve Edebiyatı Fakültesi'nden mezun oldu.Sürekli fikrî meselelerle meşgul olmakta, 50'li yılların sonlarından itibaren başlattığı yazma, araştırma inceleme ve konferans verme faaliyetlerini sürdürmektedir.Düşüncelerinde özellikle İslâmâ şuurun yeniden tashîh edilmesi/düzeltilmesi, şiddetin reddi, 'değişim' kavramı, âfâkî ve enfüsî âyetlerin araştırılması, diyalog, anlaşma, uzmanlaşma, birlikte yaşam gibi konular üzerinde yoğunlaşmasının yanı sıra çağdaş Arap ve İslâm âleminin yaşadığı düşünsel sorunlar üzerinde çalışmaktadır. Çağdaş düşünce özgürlüğünün en başta gelen savunucularındandır. İslâm olgusunu okuma konusunda engin tecrübe sahibidir.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Güç İrade ve Eylem PDF 9.63 MB İndir
Güç İrade ve Eylem EPUB 10.76 MB İndir
Güç İrade ve Eylem MOBI 8.50 MB İndir
Güç İrade ve Eylem ODF 9.06 MB İndir
Güç İrade ve Eylem DJVU 11.33 MB İndir
Güç İrade ve Eylem RAR 7.36 MB İndir
Güç İrade ve Eylem ZIP 6.80 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Güç İrade ve Eylem PDF 9.63 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


bu kitap okuma listesinde olmali


arada tekrar olsa da felsefik ve etkileyici bir eser


Kitabı 2 gün önce bitirdim ilk başta cok bir şey anlamadım ancak ileriki sayfalarda müthiş tespitler yapıyor.diğer kitaplarınıda sipariş verdim.ancak kitaplarında sorunları anlatıyor ama çözüm sadece yüzde 1 lik kısım ile sınırlı


1931 yılında Suriye’nin Golan bölgesindeki Bi’ri Acem köyünde doğdu.
Ezher Üniversitesi’nin orta bölümünü okudu. Ardından aynı üniversitenin Arap Dili ve Edebiyatı Fakültesi’nden mezun oldu.


Cevdet said hocanın bu kitaptaki tespitleri ümmetin kurtuluşu için çok önemli olan tespitlerdir.Ümmetin çoğunluğu biz niyetimizde samimi olalımda Allah başarıya ulaştırır düşüncesindedir.Halbuki Allahın yasasını iyi bilmeden yaptığımız bu samimi eylemler bizi başarıya götürmeyecektir.Eğer bir konuda başarıya ulaşmak istiyorsak,başarı için gerekli olan donanımıda elde etmek zorundayız.Üstad,sadece irade ile bu işlerin olmayacağını irade ile birlikte,o iradeyi yani isteği gerçekleştirecek kudrete de sahip olmamız gerektiğini özellikle vurgular.Kitaptaki önemli ip uçlarını yakalayan bir gençliğin çok güzel yarınlar elde edeceğine inanıyorum.Rabbim o güzel yarınları görmeyi nasip etsin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*