Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Dua Bilinci

Kategori: İslam Yazar: Hasan Eker Yayınevi: Düşün Yayıncılık

Dua Bilinci

  • Yayın Tarihi: 05.09.2013
  • ISBN: 9786055125905
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 128
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 10.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Dua ibadetin özü, ibadet ise duanın kabuğudur. Her ne kadar biz dua konusunda bir şeyler yazmaya çalıştık ise de, dua yazılmaz! Dua, kulun Allah ile diyaloğa geçmesidir. Dua, dilde gerçekleşen bir olay değil, onun yeri ruhtur. Dua dilden ziyade ruhun eylemidir ve dua 'söz'den ziyade 'his'tir. İşte bu yüzden dua yazılmaz, duyulur! Kişinin Allah karşısında yoksulluğunu, acizliğini, perişanlığını, kısacası 'hiç'liğini duymasıdır. İşte 'Dua Bilinci' budur.Biz, bu küçük çalışmamızda dua olayının manevi boyutundan ziyade şekli sınırlarını Kur'an ve sünnet çerçevesinde, rabbimizin bize anlattığı kadarıyla belirlemeye çalıştık. Yoksa diğer boyutunu duyurmaya gücümüz yetmez.İÇİNDEKİLER1.BÖLÜM: Dua Nedir'1- Dua nedir2- Dua ibadettir3- Niçin dua ederiz4- Dua etmeye yüzümüz olmalı5- Bilinçli bir dua yapmak için'2.BÖLÜM: Dua Ederken'1- Bir eleştiri ve bir teklif2- Dua ederken ayrıntılardan kaçınmak3- Dua ederken seci yapmaktan kaçınmak4- Allah'ın isimleri (Esma-ül Hüsna) ile dua etmek5- İsm-i Azam ile dua etmek6- Dua'da zaman7- Dua'da mekan8- Dua yapmanın psikolojik durumu9- Yüksek sesle dua etmek10- Sözlü ve Fiili Dua3.BÖLÜM: Dua'da Tevessül ve Duanın Kabulü1- Amel ile tevessül2- Şahıs ile tevessül3- Duası kabul edilen kimseler4- Kişinin kendi aleyhine dua etmesi5- Kimlere dua edilmez6- Allah'ın duaları kabul etmesi7- Dua'nın istismar edilmesi4.BÖLÜM: Peygamber Efendimiz ve Dua1- Peygamber Efendimizin'in hayatında dua2- Peygamber Efendimizin'in yaptığı dualardan örnekler3- Kur'an-ı Kerim'de geçen dualardan örnekler 
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Dua Bilinci PDF 5.31 MB İndir
Dua Bilinci EPUB 5.94 MB İndir
Dua Bilinci MOBI 4.69 MB İndir
Dua Bilinci ODF 5.00 MB İndir
Dua Bilinci DJVU 6.25 MB İndir
Dua Bilinci RAR 4.06 MB İndir
Dua Bilinci ZIP 3.75 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Dua Bilinci PDF 5.31 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


dua nedir, nasıl bir ruh ile yapılmalıdır…güzel bir eser…


Dua etmek, ezberlenen kelimelerin şuursuzca tekrarlanması değil, bilinçli bir şekilde Allah ile başbaşa kalmanın manasıdır…Kitap herşeyde olduğu gibi dua konusunda da bilinçli olmanın, şuurlu davranmanın çok önemli olduğunu anlatıyor.


Dualarımızın kabul edilebilmesi için nasıl bir dua olmalı diye soranlar bu kitapta cevabını bulabilir.


duayı kur’an, hadis ve örnekler ışığında anlatan çok akıcı bir kitap. gençlerin çok rahat anlayacağı bir dile sahip. hadisler kaynaklarıyla verilmiş. tavsiye ederim.


dua kavramını en iyi şekilde açıklayan piyasadaki bir kaç kitaptan biri olan bu eser bir kavram kargaşasında son vermektedir.günlük hayatımızda aslında bilmeden yaptığımız pek çok şeyin de dua olduğunu ve duanın sadece yaratandan istenen maddi şeyler olmadığınıda bu kitapta bulacaksınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*