Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Vakıat – Keşif Günlüğü

Kategori: İslam Yazar: Osmanzade Hüseyin Vassaf Yayınevi: Büyüyenay

Vakıat – Keşif Günlüğü

Tanıtım Bülteni
Tasavvuf literatüründe önemli bir yeri olan "Vâkıât" yazma geleneğinin son örneklerinden biri olan bu eser, Sefîne-i Evliyâ yazarı Hüseyin Vassâf’ın seyr u sülûkünde yaşadığı manevî tecrübelerinin birinci elden aktarımını içermektedir.Keşif Günlüğü başlığını verdiğimiz bu seçkin eser şimdi gözden geçirilmiş 2. baskısıyla tekrar  okuyucularımızla buluşuyor. Keşif Günlüğü-Vâkıât’ta Hüseyin Vassâf, şeyhi Mustafa Sâfî Efendi’nin emriyle 1923-1927 yılları arasında müşâhede ettiği altmış dokuz vâkıasını kaydetmiştir.Bu vâkıalara varlığıyla rahmet, sevinç, sonsuz bir aydınlık bahşeden, başta Âlemlerin Efendisi olmak üzere; Dört Halife ve birçoğunu eserleri ve halleriyle tanıdığımız mâna erleri; aşkı, katışıksız neşeyi, saf huzuru, nefsin bütün hile ve oyunlarından arınmış hallerini, mânalar âleminin metafizik açılımlarını, konuk oldukları dingin bir gönle yaşatıyorlar. Vâkıât’ta, Vassaf’ın samimi ve hakikate ram olmuş ve sonsuzluğa özlem çeken çileli gönlüne sonsuzluk bir ödül olarak gelir. Orada ne neşe bildiğimiz neşedir, ne huzur, ne güzellik, ne de aşk bildiğimiz aşktır.Keşif Günlüğü-Vâkıât hakikate dokunmanın, onun kokusunu almanın, onu bir zevk, huzur ve aşk olarak yaşamanın metafizik ürpertisini ve dinginliğini yaşatan bir eser.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Vakıat – Keşif Günlüğü PDF 6.23 MB İndir
Vakıat – Keşif Günlüğü EPUB 6.96 MB İndir
Vakıat – Keşif Günlüğü MOBI 5.49 MB İndir
Vakıat – Keşif Günlüğü ODF 5.86 MB İndir
Vakıat – Keşif Günlüğü DJVU 7.32 MB İndir
Vakıat – Keşif Günlüğü RAR 4.76 MB İndir
Vakıat – Keşif Günlüğü ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Vakıat – Keşif Günlüğü PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Hüseyin Vassaf efendinin tüm eserleri tasavvuf ilgilileri tarafından incelenmeli, bu alanda ki son alimlerden


Lahika : Eserin içeriğine değinmek gerekirse bir tarafta Osmanlıca diğer kısımda Osmanlıca çeviryazı bulunuyor. Osmanlıca kelime bakımından derya deniz lakin ben bu hususu dilin zenginliği saydığım için problem görmüyorum. Naçizane dile getirdiğim husus keşke sayfa altlarında belirtilseydi anlamları daha bir güzel olurdu diye düşünüyorum.


Gülzarı Aşk ile tanıdığım yazar. Bu vatan ne güzel alimler yetiştirmiş. Büyüyen ay yayınlarına da ayrıca böyle eserleri bize ulaştırdığı için teşekkür ediyorum.


Bir asır evvel bu topraklarda ne adamlar yaşamış. Uyku ile uyanıklık arası gördüklerini şimdi hayal edebilecek kimse bile kalmamıştır.


Büyüyenay nadide eserler basıyor. Her biri okunmaya değer.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*